Sposób przygotowania

Na początku rozbieramy kalafior na różyczki, potem wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do momentu gdy będzie półtwardy - odcedzamy.
Pieczarki oczyszczone kroimy w plasterki, podsmażamy na tłuszczu przyprawiamy do smaku,solą i pieprzem. Zalewamy wodą i chwilkę dusimy.Dodajemy śmietanę i redukujemy sos.
Smażymy cebulę. Kalafior trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy usmażoną cebulę, jajko, wszystko razem mieszamy ( gdy ciasto będzie zbyt lejące dodajcie trochę bułki tartej).
Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu rozsmarowujemy na całej patelni placek, smażymy około 5 minut na wolnym ogniu. Wierzch placka obsypujemy bułką tartą.
Kładziemy na patelni duży talerz ( musi być dokładnie tej samej wielkości) i przewracamy patelnie z plackiem do \"góry nogami\" i ponownie zsuwamy z talerza placek na patelnie i smażymy dalej około 5 minut.
Kroimy w trójkąty i podajemy z sosem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Inspirujące...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe danie z chęcią bym je posmakowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    coś dla mnie ,bo uwielbiam kalafiora

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !