Sposób przygotowania

Pokrojoną w krążki cebulę zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka. Mięso pokroić w cienkie paseczki, obsmażyć na tłuszczu i dodać do cebuli. Dodać przyprawę KUCHAREK, majeranek, wlać 2 szklanki wody i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do mięsa, dodać paprykę i gotować 3 min. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sosu jest zbyt dużo, trzeba go odparować. Podawać z makaronem lub kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz18

    Pychotka, a do tego korniszony!!!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    polak węgier dwa bratanki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Dziś to robię do placków ziemniaczanych:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Aż nabrałam ochoty na placki ziemniaczane z gulaszem :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo lubię placki z gulaszem
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    taki gulasz z makaronem lub ryżem - dobra rzecz
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Fajne proste:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne, ja bym tylko dodała ostrej papryki, bo lubię \"mocne\" potrawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    dobre :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekwe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !