Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn z połowy ilości wody, cukru i drożdży. Połącz z mąką, solą, olejem i pozostałą wodą . Wyrób gładkie i lśniące ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut. Wędlinę pokrój w paski lub kostkę. Ser pokroić w kostkę.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 5 części lub całość wyłożyć na tortownice lub podłużna blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Ciasto posmarować cienką warstwą przecieru pomidorowego, ułożyć wędlinę i posypać serem, oregano i majerankiem.

Komentarze

  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA DO PRZEPISU: * 5 dag. drożdży, * 2 szklanki mąki, * 1 łyżeczka cukru, * 1/2 łyżeczki soli, * 2 łyżki oleju, * 3/4 szklanki ciepłej wody. Farsz: * 30 dag szynki, * 3 plasterki sera z czosnkiem niedźwiedzim, * 3 plasterki sera z papryką i chili lub 30 dag sera Gouda, * 4 łyżki przecieru pomidorowego, * oregano, * majeranek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dobra bo domowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    też taką lubie i robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    muszę spróbować Twojej wersji :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna pizza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !