Sposób przygotowania

1. Sznycle rozbij. Szpinak opłucz i osącz. Tymianek posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy, zeszklij na niej czosnek. Dołóż szpinak i duś 5 min. zdejmij z ognia. wymieszaj z tymiankiem. Farsz przypraw solą i pieprzem.
2. Sznycle posyp solą oraz pieprzem. Posmaruj farszem. Ciasto zwiń. smaż 5 min na pozostałej oliwie. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
3. Pomidory pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. warzywa dodaj do mięsa i duś razem 5 min. Następnie podlej winem i bulionem. Wrzuć serek, mieszaj, aż się rozpuści. Sos przypraw do smaku. Zrazy w sosie podawaj z makaronem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !