Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 3 szklanki
kiełbasa chuda 2 pętka
boczek wędzony 20 dag
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z boczkiem

Fasole moczymy całą noc.
Gotujemy następnie w osolonej wodzie.
Kiełbasę i boczek kroimy w grubą kostkę .
Cebulę siekamy drobno, czosnek przeciskamy przez praskę.
W garnku szklimy cebulę , dodajemy boczek a po chwili kiełbasę .
Następnie dodajemy ugotowaną fasole, koncentrat pomidorowy i zalewamy 1 litrem wody.Dodajemy tymianek i majeranek wg swojego uznania.
Mieszamy i gotujemy razem.
Doprawiamy do smaku i gotujemy około 30 minut na małym ogniu.
Pyszne z chlebkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.02.2014 09:44
lubię takie syte dania !
Rybciia 27.08.2013 12:23
mi smakuje :-)
Motorek 16.08.2013 07:57
smaczna jest taka fasolka
caralajna 25.06.2012 08:23
uwielbiam
Anna152 06.03.2012 11:03
na pewno smaczne
olkaaa 12.02.2012 11:41
fajna
misia53 06.01.2012 00:37
jak benka mówi ,ze smaczna ,to znaczy ,że smaczna.
ben-ka 02.01.2012 09:48
smaczna fasolka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak