Sposób przygotowania

1. Oczyść papryczkę z nasion, obierz cebulę, opłucz tymianek. Wszystko drobno posiekaj, dodaj do mięsa. Wbij jajko, dopraw i dobrze wyrób.
2. Cukinię pokrój wzdłuż na plasterki o długości zbliżonej do długości plastrów boczku.
3. Z masy mięsnej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułóż po 3 w rzędzie. Plastry cukinii połóż na plastrach boczku. ułóż je tak, by rozdzielały klopsiki i tworzyły falę. Wbij je na patyczki szaszłykowe.
4. W brytfance rozgrzej olej i podsmaż szaszłyki. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok 10 min W temp. 180 stopni. Udekoruj pomidorkami i rukola.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo pyszne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne jedzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !