Sposób przygotowania

Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, obieramy z włókien i gotujemy do miękkości /ok. 15 min/ w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy i kroimy na ok. 2 cm kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Ogórka i pomidora kroimy w półplastry i układamy na półmisku, na nich szparagi i jajka. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy i polewamy sałatkę. Do sałatki możemy dodać szynkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    ciekawa jestem smaku nigdy takiej nie jadłąm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !