Sposób przygotowania

W garnku topimy masło i dodajemy olej.
Wrzucamy do tłuszczu poszatkowana kapustę i smażymy chwile.
Dodajemy następnie sok wiśniowy i resztę składników.
Gotujemy razem 45 minut aż kapusta zmięknie pamiętając o mieszaniu.
Płyn powinien nam ładnie w tym czasie odparować.
Usuwamy rozgotowaną pomarańczę i laskę cynamonu.
Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Podajemy do ziemniaków, pieczonego mięsa lub pieczeni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To musi być pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Musi pysznie smakować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe połaczenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !