Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, lekko rozciąć wzdłuż, oprószyć sola i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać. Łyżkę oleju, czosnek i szłwię wymieszać, natrzeć mięso, zwinąć, związać nicią. Mięso owinąć w folię, wstawić na 30 min do lodówki.
Cebulki obrać, pokroić w ćwiartki. Mięso wyjąć z folii. Resztę tłuszczu rozgrzać w brytfannie. Zrumienić mięso, podlać bulionem. Dodać cebulki, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec w temp. 220 st.C przez 30 minut. Następnie należy zmniejszyć temperaturę do 180 st.C i piec kolejne 30 min. Pieczeń podawać polaną sosem z pieczenia,z cebulkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !