Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki lub zetrzeć na dużych oczkach na tarce. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki, dusić aż grzyby zmiękną.
Lepić kotleciki, do środka wkładać łyżkę farszu. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo apetyczne roladki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !