Sposób przygotowania

Łyżkę wody mieszamy octem balsamicznym,miodem,dodajemy sól i pieprz do smaku,kilka kropli oleju sezamowego i łyżkę oliwy z oliwek i dobrze mieszamy.Strączki groszku myjemy oczyszczamy z ogonków i włókien wrzucamy do osolonego i pocukrzonego wrzątku łyżeczka soli i łyżeczka cukru na litr wody. i gotujemy 5 min.Odcedzamy na sito i zaraz polewamy zimną wodą.Na suchej teflonowej patelni prażymy ziarenka sezamu pod przykryciem a następnie po lekkim ostudzeniu wsypujemy je na groszek i polewamy sosem i mieszamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    o ciekawe połączenie sezam i groszek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !