Sposób przygotowania

Z podanych składników dokładnie wyrobić ciasto, tak aby odstawało od miski i ręki. Gdy ciasto podrośnie formujemy z niego małe bułeczki o wadze ok. 3 dag i układamy w odstępach 5 cm na wysmarowanej masłem blasze. Po 30-45 minutach, gdy bułeczki podrosną, robimy w nich dołeczki, smarujemy białkiem i do wgłębień wkładamy farsz z cebuli. Pieczemy na złoty kolor.
Farsz: 20 dag drobno pokrojonej cebuli dusimy do miękkości, nie rumieniąc, w 5 dag masła. Uduszoną cebulę przyprawiamy cukrem (pół łyżeczki) i sporą szczyptą mielonego pieprzu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    oj to musi być pyszne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    mam ochotę takie zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy smak takich babeczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !