Sposób przygotowania

Swieze figi, najlepsze te granatowe, umyc , wysuszyc, pokroic w cienkie plastry, czesciowo ze skorka;
Zasypac cukrem i odstawic, zeby sie zmacerowalo.
Cukier rozpusci sie w soku, ktore puszcza figi.
Postepujemy, jak z truskawkami, gotujemy na malym ogniu, zbieramy piane.
Sprawdzamy na talerzyku, cz konfitura nam tezeje;
Gotowe przelewamy do sloikow.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być smaczny dżemik.:)
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Tak, tylko dosc slodki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny dżem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    chetnie bym sprobowala
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    w zeszłym roku zrobiłam po kilka słoiczków z wodą różaną i z wodą pomarańczową :) poza tym z jabłkami, z rodzynkami i z winem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !