Sposób przygotowania

Umyte i obrane ziemniaki pokrój w kostkę.Gotuj w posolonej wodzie przez ok.20minut.Umyte i osuszone mięso posyp solą i pieprzem.Przysmaż na 2łyżkach oliwy.przełóż do żaroodpornego naczynia.Natkę,trybulę i szczypiorek posiekaj i wymieszaj.Dodaj pokrószony chleb bez skórki.Rozłóż na filetach,przykryj plastrami masła.Piecz w 200stopni przez ok.10minut.Odcedzone ziemniaki ubij z mlekiem.Zmieszaj z garstką posiekanej pietruszki,pieprz i sól.Na tłuszczu po smażeniu filetów obsmaż krótko pomidorki.Filety podawaj z ubitymi ziemniakami i pomidorkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    sobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !