Sposób przygotowania

Na każdym sznyclu ułożyć plasterek szynki i porcję natki. Ciasno zwinąć, formując roladki, spiąć drewnianymi szpileczkami. Podsmażyć na oleju. Wlać wino i 125 ml wody, wymieszać. Dusić przez 10 minut. Mięso wyjąć, przełożyć na talerzyk, przykryć folią aluminiową, aby nie wystygło. Winogrona pokroić na połówki, włożyć do sosu. Dodać śmietanę i zasmażkę, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotowy sos przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Danie podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !