Sposób przygotowania

Bułkę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić na 10 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać. Mięso wymieszać z bułką, cebulą, musztardą i koncentratem. Doprawić solą i pieprzem. Strąki papryki wydrążyć i napełnić przygotowaną masą mięsną. Pomidory pokroić w grubą kostkę. Czosnek pokroić, wymieszać z pomidorami, rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego, posypać solą i pieprzem, oraz ziołami. Na wierzchu ustawić papryki, obok ułożyć odcięte wierzchy. Całość zalać gorącym bulionem. Zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !