Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Wypatroszoną i umytą kaczkę natrzeć przyprawami, nadziać skórkami z jabłek i majerankiem. Piec 2 godziny w temperaturze 180ºC, polewając sosem przygotowanym z miodu, wina i bulionu. Po upieczeniu kaczkę ostudzić, wyciągnąć obierki i wyluzować z kości. Kaczkę ułożyć na jabłkach z majerankiem i piec 10 minut.

Sos z upieczonej kaczki gotować do momentu odparowania wody, dodać rodzynki, wino i miód, doprawić do smaku przyprawami i karmelem (cukrem upalonym na patelni z wodą i winem). Kaczkę podawać z sosem rodzynkowym i pieczonymi ziemniakami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ROBIE PODOBNA...ROWNIE SMACZNA
  • 1
    original
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam pieczony drób moja babcia robiła pyszny z nadzianką ,która najlepiej smakowała
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wypas
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super!
  • 3
    original
    Opublikowano

    misia53

    Lubię kaczuchę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale dawno nie jadłam kaczki, ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !