Sposób przygotowania

Wypatroszoną i umytą kaczkę natrzeć przyprawami, nadziać skórkami z jabłek i majerankiem. Piec 2 godziny w temperaturze 180ºC, polewając sosem przygotowanym z miodu, wina i bulionu. Po upieczeniu kaczkę ostudzić, wyciągnąć obierki i wyluzować z kości. Kaczkę ułożyć na jabłkach z majerankiem i piec 10 minut.

Sos z upieczonej kaczki gotować do momentu odparowania wody, dodać rodzynki, wino i miód, doprawić do smaku przyprawami i karmelem (cukrem upalonym na patelni z wodą i winem). Kaczkę podawać z sosem rodzynkowym i pieczonymi ziemniakami

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !