Sposób przygotowania

Fileta płuczemy,osuszamy i kropimy sokiem z cytryny.
Solimy i pieprzymy.
Pieczarki oczyszczone ,kroimy w plasterki,cebule drobno siekamy.
Mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego wcześniej nasmarowanego tłuszczem.
Na wierzch wykładamy kawałki ryby.
Polewamy bulionem i ścieramy na nią wiórki masła oraz posypujemy majerankiem.
Pieczemy przez 10 minut w temp. 200* C a następnie zmniejszamy ja do 170 * C. Wyciągamy na chwile potrawę ,kropimy lekko wodą i pieczemy jeszcze 15 minut. Pod koniec zapiekania polewamy śmietaną .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    rybka smaczna jest!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    apetycznie brzmi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę koniecznie spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super przepis :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !