Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo , obrać , rozetrzeć na miazgę z majonezem . Doprawić solą .Posmarować plastry szynki pastą jajeczną .Zwinąć ruloniki . Każdy przekroić ostrym nożem na 3 części . Ułożyć w pojemniczku. Obłożyć groszkiem i warzywami . Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją we wrzącym rosole . Doprawić rosół pieprzem .Lekko ostudzić i takim zalać delikatnie ruloniki szynki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia .Podawać z octem , cytryną , chrzanem – jak kto lubi .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię bardzo podobne. Są wyśmienite i wszystkim zawsze smakują.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ale ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !