Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i drobno kroimy,marchewkę kroimy w małą kostkę.Cebulę smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor,dodajemy mięso i smażymy ok 6 min,mięso nie powinno się przyrumienić,dodajemy marchewkę posypujemy mąką i smażymy stale mieszając 3 minuty,następnie wlewamy wino i dalej dusimy 5 min,wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia,dodajemy liść laurowy gozdzik posiekany czosnek pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku.Gotujemy na małym ogniu przez 20 min często mieszając aż połowa płynu odparuje a sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !