Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z 3 łyżkami zimnego mleka,resztę mleka gotujemy ze śmietanką,dodajemy mleko z mąką i mieszając gotujemy na małym ogniu aż całość zgęstnieje i odstawiamy do ostygnięcia.Bułkę kroimy w kostkę i smażymy grzanki na 2 łyżkach masła.Masłem smarujemy formę do sufletu posypujemy małymi grzankami.Do ostudzonej masy dodajemy żółtka,ser,szczypiorek i alkohol i doprawiamy do smaku gałką solą i delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i przekładamy do formy.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy pół godziny w 180 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !