Sposób przygotowania

Dynie kroimy i wrzucamy do rondla na rozgrzanej oliwie.
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 35 minut.
Mieszamy często by nie przywarło do dna. Przyprawiamy paprykę ,gałką i sola oraz pieprzem.
Dodajemy ser ,mieszamy i zestawiamy z ognia.
W rondelku topimy masło i mieszając dosypujemy mąkę tak by niepowstały grudki.
Powoli dolewamy mleko aż powstanie gęsty sos.
Przyprawiamy do smaku.W sporym naczyniu żaroodpornym układamy warstwa,i: lazanie,masę ,lazanie ,masę i znów lazanie .
Na wierzch wylewamy 100 ml mleka
.Pieczemy 10 minut w temp.180* C .
Wyjmujemy ,nakładamy beszamel i zapiekamy kolejne 10 minut.
Posypujemy serem przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł, takiej jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł, takiej jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    nie jadłam takiej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z dynią nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !