Sposób przygotowania

Posiekaj cebulę,cukinię pokrój w plasterki.Na patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy,podsmaż cukinię i cebulę.Zalej winem,dopraw pieprzem i sola.Przełóż do żaroodpornego naczynia.Na wierzchu ułóż umyte i posypane solą oraz pieprzem filety rybne.Polej łyżką oliwy.Piekarnik nagrzej do 150stopni.Wstaw rybę na 20minut.Obrane ziemniaki gotuj ok.20minut w osolonej wodzie.Posiekaj natkę.Pomidory przetnij na pół i usuń gniazda nasienne.Miąższ pokrój w kostkę.Sparz cytrynę i cieniutko obierz,skórkę pokrój w paski.Wyciśnij sok z połowy cytryny.Przygotuj sos:skórkę i sok z cytryny połącz z pomidorami,dodaj wyciśnięty czosnek i posiekaną natkę.Polej 2łyżkami oliwy.Wyjmij z piekarnika upieczoną rybę.Każdy filet obłóż porcją sosu.Sandacz podawaj razem z odcedzonymi i posypanymi natką ziemniakami.Można też udekorować natką samą rybę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !