Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka kurza na 3 sposoby z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 400 g
wiórki kokosowe 60 g
płatki kukurydziane 60 g
orzechy nerkowca 60 g
mąka pszenna 100 g
jajko 4 szt.
olej do smażenia
celuba 200 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka kurza na 3 sposoby z cebulą

Wątróbkę myjemy, osuszamy, usuwamy zbędne części, tak przygotowaną kroimy w kostkę (według uznania) . Orzechy prażymy, studzimy i siekamy. Wątróbkę oprószamy pieprzem panierujemy w mące i jajku oraz jedną cześć w wiórkach kokosowych, drugą w orzechach, trzecią w płatkach kukurydzianych. Smażymy na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na złoty kolor przyprawiamy solą i pieprzem. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 22.08.2013 12:01
ciekawy sposób, musi być dobre
Ewa111 01.04.2012 15:58
wątróbkę bardzo lubię ,ale tak przyrządzonej nigdy nie jadłam
bami 06.01.2012 13:08
Interesujący przepis :)
Izabela/bella81 15.08.2011 10:30
takiej nigdy nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak