Sposób przygotowania

Chleb namoczyć, wycisnąć. Mięso wymieszać z chlebem, wyciśniętym czosnkiem, pokrojoną w kostkę połową cebuli, jajkiem, pieprzem i przyprawą w płynie. Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju razem resztą pokrojonej w kostkę cebuli. Doprawić je solą i pieprzem. Połowę pieczarek przełożyć do wysokiego naczynia, wlać śmietanę i zmiksować blenderem. Do reszty pieczarek wlać wodę, dodać kostkę mięsną i zagotować. Z mięsa formować kulki i wrzucać je do gotujących się pieczarek. Gotować ok.15 minut. Całość zagęścić pieczarkami zmiksowanymi ze śmietaną.W razie potrzeby sos doprawić jeszcze solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo takie lubię!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajne;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam takie połączenie :) super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne danie
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    mniam,uwielbiam z makaronem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !