Sposób przygotowania

Ogórki myjemy i moczymy 3 godziny w zimnej wodzie,osuszamy i i układamy w słoikach ,przekładamy je umytym koprem rozdrobnionym korzeniem chrzanu i ziarenkami pieprzu.Następnie przygotowujemy zalewę ze szklanki wody zagotowanej ze szczyptą soli do smaku i wymieszanej ze szklanką śliwowicy .Rozlewamy do słoików zakręcamy i odstawiamy do lodówki.Do jedzenia nadają się po kilu dniach.Większa zawartość wódki zapewni ogórkom dłuższy czas przechowywania.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    nigdy o takich nie słyszałam..ogórki z prądem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !