Sposób przygotowania

Ciasto rozmrażamy. Pieczarki czyścimy i drobno kroimy. Razem z pokrojoną cebula podsmażamy na oleju.
Masło topimy, oprószamy mąką i zasmażamy, nie rumieniąc. Rozprowadzamy w nim śmietanę. Dodajemy pieczarki z cebula i natkę pietruszki. Mieszamy i gotujemy az powstanie gęsta masa. Przyprawiamy sola i pieprzem. Studzimy. Płaty ciasta francuskiego układamy jeden na drugim, wałkujemy. Wykrawamy małe krążki. Na każdym układamy po porcji farszu. Mocno zlepiamy. Układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem. Paszteciki smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy 30 minut w temp. 180 * C na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetne to jest:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne do barszczyku
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smakowity przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !