Sposób przygotowania

Trochę pracochłonne, ale pyszne śniadanie lub obiad. Brzoskwinie można przygotować wcześniej.

Zaczynamy od musu brzoskwiniowego. Brzoskwinie obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Wrzucamy do rondla, dosypujemy cukier, miąższ wanilii i powoli dusimy od czasu do czasu mieszając, gdy zaczną pojawiać się bąbelki, odkrywamy i staramy się zredukować płyn.

Z mąki, jajka, mleka, wody (zimna z lodówki) i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. odstawiamy na ok 15 minut. Smażymy naleśniki.
Każdy naleśnik polewamy syropem klonowym i zwijamy w rulonik, mus brzoskwiniowy podajemy w osobnej miseczce. Można posypać migdałami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !