Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, obieramy i przekładamy do garnka. Z kurczaka trzeba wykroić pierś i udka, resztę przekładamy w całości do garnka. Dodajemy odrobinę soli. Wkładamy listki, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, goździki i obrany czosnek. Zalewamy wodą tak, aby wszystkie składniki się zakryły. Doprowadzamy do zagotowania. Zbieramy szumowiny i dodajemy posiekaną pietruszkę. Zupę parzymy jeszcze 3 godziny. Gotowy rosół przelewamy przez sitko tak aby został sam wywar. Z powrotem przelewamy do garnka i dolewamy wino. Gotujemy jakieś 10 minut, aby wino odparowało. Podajemy z makaronem i marchewką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    ciekawy dodatek wino
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie dodaję wina do rosołu, ale trzeba spróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !