Sposób przygotowania

Czosnek obrać, przepuścić przez rozdrabniarkę, a następnie dokładnie rozetrzeć z dodatkiem soli. Wymieszać z tymiankiem, oregano i rozmarynem. Plastry cielęciny dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, a następnie odsączyć z jej nadmiaru. Jeśli są grube można je lekko zbić. Następnie natrzeć pieprzem i solą. Dokładnie posmarować z jednej strony musztardą i posypać wcześniej przygotowaną czosnkowo-ziołową mieszaniną. Tak przygotowane plastry pozwijać w ruloniki, tak by farsz znajdował się w środku. Zwinięte ruloniki obwiązać bawełnianą nicią. Następnie ułożyć je na rozgrzanej patelni i lekko podsmażyć na wolnym ogniu. Gdy już nabiorą barwy ściągnąć je z patelni i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Roladki znajdujące się w naczyniu zalać wcześniej przygotowanym bulionem z kostki oraz białym, wytrawnym winem. Następnie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą. Doprawić solą i pieprzem. Całość dusić w naczyniu pod przykryciem przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać oliwki. Roladki smakują doskonale w połączeniu z ryżem, jak i makaronem (jako dodatek).

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !