Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać, włożyć do rondelka, dodać masło i pół szklanki wody i dusić aż się zeszkli. Oczyszczone i umyte prawdziwki krajać w plasterki i wrzucić do rondla. Dodać tyle wody, aby grzybki były przykryte. Dusic na małym ogniu około 25 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę wymieszać ze śmietaną i wlać do sosu. Mieszając gotować około 1 minuty. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    coś wspaniałego-uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !