Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwiowo-paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
oliwa 3 łyżki
cebula 1 szt
woda 1 l
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana kremówka 1 łyżka
papryka czerwona 4 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwiowo-paprykowa

Paprykę, marchew i pietruszkę oczyszczamy, opłukujemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie i posypujemy łyżeczką mielonej papryki.Zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 min. Miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy kleksami ubitej śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.09.2013 13:36
smaczna zupka
Anna152 10.06.2012 07:48
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak