Sposób przygotowania

Mięso umyj i osusz. Czubkiem ostrego noża równomiernie na całej powierzchni szynki zrób 20 niedużych nacięć i powkładaj w nie obrane, przekrojone wzdłuż na pół główki czosnku. Odstaw na 3 godz. do lodówki.
Mięso lekko oprósz solą, nasmaruj dość grubą warstwą musztardy. Ponownie wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Mięso włóż do wysmarowanej obficie olejem brytfanki i piecz najpierw 30 min. w temp. 200 stopni pod przykryciem, potem następne 30 min., bez przykrycia 1 60 stopni.
Umytą żurawinę podduś przez chwilę z niewielką ilością cukru.
Pieczeń podawaj z rozmarynem, żurawiną, szalotkami i papryczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !