Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurzina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczypiorek pęczek
słonina 12dag
cebula
mąka pszenna 3łyżki
sól
pieprz
pokrzywa 8sztuk młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kurzina

Zieleninę opłukać i drobno posiekać.Zagotować wodę z solą(1 1\\2l).Na wrzącą wodę wrzucić zieleninę i chwilę podgotować.Cebulę drobno pokroić i usmażyć na skwarkach wytopionych ze słoniny,dodać mąkę i sporządzić jasną zasmażkę,którą należy zagęścić zupę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak