Sposób przygotowania

Kapustę przepłukać zimną wodą, pokroić i włożyć do garnka, zalać wodą, tak aby była przykryta i gotować ok. 1 godz. Namoczone grzyby ugotować, wywar dodać do kapusty. Po ugotowaniu kapustę odcedzić na sicie i lekko odcisnąć. Na patelni zrumienić 2 posiekane cebule z 3 łyżkami oliwy, dodać odciśniętą kapustę, posiekane drobno grzyby, pieprz i sól. Smażyć stale mieszając. Ugotowane łazanki wyłożyć na wysmarowany masłem żaroodporny półmisek, dodać przesmażoną kapustę z grzybami i wymieszać. Na wierzchu polać tłuszczem i zapiec w piekarniku ok. 40 min w temperaturze 180 st. C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne,bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ja też bardzo lubię łazanki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne danie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam łazanki , spróbuję zapiekane
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też je bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne babcia wie co dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !