Sposób przygotowania

Rybę opłukujemy i osuszamy.Skrapiamy octem,posypujemy solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki na ok.40 minut.W garnku mieszamy 1 łyżeczkę masła i mąki,delikatnie wlewamy śmietanę i gotujemy przez ok 10 minut.Zdejmujemy z palnika przyprawiamy musztardą,solą i pieprzem.całość zaciągamy żółtkiem,dodajemy marynowany pieprz,posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.Tilapię obtaczamy w mące z przyprawą do ryb i smażymy.Rozlewamy sos na talerz i układamy na nim rybkę.POLECAM

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczna rybka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajna w tym sosie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    takiej rybki jeszcze nie próbowałem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !