Sposób przygotowania

Twaróg rozgniatamy z kwaśną śmietaną, dodajemy zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną cebulę.
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy.
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach wraz z cebulą.
Z masy odciskamy wodę i zalewamy wrzącym mlekiem.
Następnie dodajemy jajka, mąkę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy placki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Plastry wędzonki podsmażyć na suchej patelni do zrumienienia.
Pomiędzy usmażone placuszki wkładamy podsmażona wędzonkę.
Przed podaniem polewamy placuszki sosem, całe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna wersja placków ziemniaczanych :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawa nazwa, przepis też zachęcający:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !