Sposób przygotowania

Mięso obsypać przyprawa do kebaba dzien przed przygotowywaniem. Nabić ciasno na długie metalowe szpikulce do szaszłyka (można je pociąć na mniejsze kawałki żeby nie spadało). Mięso piec na grillu- powiesic szpikulec nie na siatce do pieczenia ale np. nad grillem czy w murowanym (ja tak zrobiłam) naczepić o takie boczne schodki. Należy uważać żeby do mięsa nie sięgnał ogień. Co jakis czas gdy boki będą upieczone ściągnąć patyk i ściąć wierzch mięsa. Powtarzac czynność aż upieczemy całość. Ścięte mięso wsypac na tackę do pieczenia na grillu i jeszcze chwile podpiec by było ciepłe.
Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Usmazyć i posolić.
Marchewkę obrac i zetrzec na tarce na grubych oczkach. Sałate i kapustę poszatkować. Ogórka obraca i pokroić. Pomidora pokroic w ćwiartki. Posypac koperkiem.
Podawać wszystko razem ścięte i podgrzane mięso z frytkami i warzywami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    łał
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !