Sposób przygotowania

Rybę podzielić na dzwonki i natrzeć przyprawą do ryb, odstawić na 1 godz. Obrane warzywa ugotować z jedną łyżką migdałów. Do przygotowanego wywaru dać rybę i gotować ją na wolnym ogniu ok. 15 min. Żelatynę zalać małą ilością wody i odstawić aby spęczniała. Ugotowanego karpia wyciągnąć z wody, wywar przecedzić przez sitko i dodać żelatynę a jarzyny pokroić w kostkę. Do garnka włożyć rybę , pokrojone jarzyny i pokropić sokiem z cytryny. Wszystko zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    eklerek

    fajny przrepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    właśnie wybieram się na ryby, przepis może się przydać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo lubię karpia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    ciekawy przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    być może wykorzystam wnet przepis.... święta tuż,tuż....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !