Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk z zielonym groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
celula 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
bulion 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk z zielonym groszkiem

Cebulę drobno posiekać i zrumienić na jasnozłoty kolor na maśle, oprószyć mąką i wymieszać z rosołem, dodać odsączony z zalewy groszek. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić kilka minut w celu zagęszczenia. Wyjąć z konserwy tuńczyka, pokroić w kostkę, delikatnie wymieszać z groszkiem. Zagrzać natychmiast podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak