Sposób przygotowania

Warzywa obieramy, opłukujemy i kroimy w słupki, przekładamy do garnka z bulionem i zagotowujemy. Cebulę drobno siekamy. Boczniaki oczyszczamy, opłukujemy, osączamy, kroimy w kostkę i razem z cebulką krótko obsmażamy na maśle.Następnie oprószamy łyżką mąki, mieszamy i dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy ok. 30 min do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupa pysznie smakuje z lanymi kluseczkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !