Sposób przygotowania

Kukurydzę dokładnie odsączamy i przekładamy do mięsa mielonego. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą - tyle by masa nie była zbyt rzadka ale i nie za twarda. Dokładnie wyrabiamy.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, z masy formujemy zraziki i smażymy na rumiano. W innej wersji kukurydzę możemy zastąpić groszkiem konserwowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    bardzo ciekawy przepis, do wypróbowania
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super pomysł na nieco inne mielone:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    A to ciekawe...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawe z kukurydzą, muszę teraz dodać
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Robię całkiem podobne, dodaję jednak orzechy i inne ziarna;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne połączenie, fajne smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !