Sposób przygotowania

Filety kroimy na mniejsze kawałki, blendujemy z koperkiem(1/2) posiekanym uprzednio, i żółtkiem, dodajemy bułkę namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą. Rękami ugniatamy na jednolitą masę i lepimy niewielkie (orzech włoski) kulki. Kulki wrzucamy na osoloną gorąca nie wrzącą wodę. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy śmietanę i pozostałą część kopru. Mieszamy - nie zagotowujemy. Polewamy sosem pulpety. Można zagęścić sos mąką jak ktoś lubi. Należy doprawić do smaku wedle upodobań. Można podawać dzieciom pow. 1 roku życia osobą na lekkiej diecie, w zależności od dobranych przypraw. Podawać z pure ziemniaczanym lub ryżem i warzywami :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !