Sposób przygotowania

Szynkę, jajka i ananasy kroimy w kostkę. Seler osączamy z zalewy i rozdrabniamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Majonez mieszamy z połową soku z ananasa (można też dodać trochę zalewy z selera).
Tak przygotowane składniki układamy warstwami. Na dno przezroczystej salaterki (najlepiej w kształcie walca o wym: śr. 22-25 cm, wys. 8-10 cm) dajemy seler, następnie ananasy i kolejno szynkę, kukurydzę, ser, jajka. Zalewamy majonezem i pozostawiamy w chłodziarce na co najmniej 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    Lubię sałatki z ananasem:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !