Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki black tiger w imbirowym cieście fritto misto podane ze szparagami, sałatką z owoców południowych i sosem miodowo-sojowym
200 ml mleka,
100 g mąki pszennej,
100 ml piwa imbirowego,
1 jajko,
½ łyżeczki imbiru Prymat,
Sól, pieprz czarny mielony Prymat
W rondelku zagotować sos sojowy, gdy odparuje dodać łyżkę miodu, sambal oelek i szczyptę imbiru. Owoce umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w cienkie słupki. Owoce wymieszać z kiełkami, a następnie dodać oliwę z oliwek, posiekaną papryczkę chili, miętę i sok z limonki.
Przygotować gęste ciasto, łącząc wszystkie składniki. Krewetki oprószyć mąką, następnie bardzo dokładnie maczać je w cieście i usmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru (każdy rodzaj osobno).
Na sałatce owocowej ułożyć chrupiące krewetki, obok umieścić ciepłe szparagi. Całość skropić miodowo-sojowym sosem i posypać uprażonymi ziarnami sezamu.