Sposób przygotowania

Z mąki formujemy kopczyk , robimy wgłębienie wlewamy wodę i dajemy rozkruszone drożdże , woda najlepiej powinna być letnia. Dodajemy sól, i oliwę całość mieszamy i zagniatamy do jednolitej miękkiej masy , gotowe ciasto oprószyć mąką i zostawić na 20 minut. Wyrośnięte ciast rozwałkować a potem zagnieść w taki sposób aby wyszedł nam odpowiedni kształt , blachę sobie wcześniej już przygotować natłuścić albo wyłożyć specjalnym papierem do pieczenia. I zaczynamy układać kolejno najpierw szynkę kawałki pomidorów , kawałki papryki wszystko musi być umyte i sparzone kawałki pora, groszek , kukurydzę , ser i oregano czy bazylia to bez różnicy , albo dać trochę tego i trochę tego .Piec musi być nagrzany jak najlepiej w piekarniku 220 st z termoobiegiem pizza jest gotowa po 12 minutach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasica2210

    Taką pizzę uwielbiam!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !