Sposób przygotowania

Kurczaka sprawić, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Odlać wodę, opłukać jeszcze raz mięso, ponownie zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu około 20 minut.Gdy mięso jest prawie miękkie wyjąć, przestudzić, pokroić w podłużne kawałki i wrzucić do wywaru. Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Dodać do wywaru i wrzucić zielone oraz ziele, liść i majeranek. Dodać przyprawę do flaków, sól, pieprz i paprykę do smaku. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec wsypać bułkę tartą celem zagęszczenia flaczków i zagotować. Jak tylko się zagotują od razu zestawić z ognia aby nie zmętniały.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Spróbuję przygotować,może być dobre.
  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię!
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mniam,mniam :-))
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha,też takie robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !