Sposób przygotowania

Typowa potrawa jednogarnkowa. Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Na smalcu w rondlu lekko zrumienić cebulę a potem obsmażyć mięso. Podlać wodą. Dodać ziele angielskie liście laurowe oraz przyprawę do gulaszu i dusić około 30 minut. Kapustę poszatkować i dodać do podduszonego mięsa. Doprawić solą, pieprzem i dusić do miękkości. Na koniec zagęścić mąką rozrobioną w wodzie i wsypać koperek. Można zrobić zasmażkę ale wtedy jest bardziej tłuste. Dusić jeszcze jakieś 4/5 minut i gotowe. Można podawać z kaszą jęczmienna, ziemniakami lub tylko pieczywem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nie robiłam jeszcze takiego gulaszu, a pysznie się zapowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,rewelacja !
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszny
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !