Sposób przygotowania

Sos barbecue:
30 ml ketchupu,
2 łyżki musztardy,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki sosu worcester,
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
100 ml miodu,
½ łyżeczki imbiru Prymat,
½ łyżeczki sambal oelek.
Przygotować sos barbecue, dokładnie miksując wszystkie jego składniki i doprawiając do smaku. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na 8 równych kawałków, oprószyć przyprawą do żeberek Prymat, a następnie obsmażyć na gorącej patelni. Do podsmażonych żeberek dodać pokrojone w cienkie paseczki warzywa oraz bulion i dusić przez 5 minut. Następnie wyjąć żeberka, ostudzić i włożyć do sosu barbecue, dodać przyprawę grill klasyczny Prymat i marynować około 4-6 godzin. Zamarynowane żeberka upiec na grillu. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub grzankami czosnkowymi.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może być
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Szybki i apetyczny przepis i o to chodzi :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię żeberka
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Mój mąż uwielbia żeberka:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !