Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miski,dodać jajko,bułkę tarta i bułkę tartą pikantną oraz przyprawę do mięsa mielonego.Wkroić cebulę i dokładnie wymieszać mięso.Uformować pulpety,obtaczać je w mącę aby się nie kleiły.
Uformowane pulpety wrzucać do gotującej się wody z listkiem laurowym i zielem angielskim.Całość doprawić kucharkiem.Pulpety wyciągnąć i ostudzić.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,pognieść i wystudzić.Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i wyrobić ciasto.Ciasto podzielić na porcje,każdą porcję uformować w kulkę,zgnieść na placek,włożyć pulpet i szczelnie zawinąć formując z powrotem w kulkę.Gotowe kluch wrzucać do gotującej się osolonej wody.Od chwili,kiedy zaczną wypływać gotować 5 minut.Gotowe kluchy polać podsmażoną na oleju cebulką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie,są bardzo smaczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !